ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ιωάννης Γαλανάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων το 1992. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 1998 και ορκίστηκε Σημαιοφόρος Ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού.

Μετά από ένα έτος κλινικής εκπαίδευσης στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (rotation κλινικών και εργαστηρίων) και αφού παράλληλα αποφοίτησε από πολλά σχολεία (Σχολείο Καταδυτικής – Υπερβαρικής Ιατρικής, Σχολείο Αυτοδυτών, ATLS, ACLS), υπηρέτησε ως Διευθυντής θεραπευτηρίου σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού (Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ).

Το 2001 ξεκίνησε τη βασική χειρουργική του εκπαίδευση στη Χειρουργική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης, έχοντας παράλληλα καθήκοντα βοηθού τμηματάρχη του Θαλάμου Αποπίεσης Καταδυτικών Νόσων και Ατυχημάτων.
Το 2003 συνέχισε την ειδίκευσή του στην Ουρολογία, στην Ουρολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών μέχρι το 2004 οπότε και συνέχισε στην Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», στην Αθήνα, μέχρι το Μάρτιο του 2008.

Τον Απρίλιο του 2008 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας ενώ τον Ιούνιο του 2008 έλαβε την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση στην Ουρολογία, μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις (Fellow of European Board of Urology, FEBU).

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο διδακτορικής διατριβής «Μοριακός φαινότυπος των καρκινωμάτων της ανώτερης αποχετευτικής μοίρας του ουροποιητικού συστήματος».
Από το Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τον Ιούλιο του 2010 μετεκπαιδεύτηκε στη Ρομποτική και Λαπαροσκοπική Ουρολογία στην Ιταλία (Clinical Fellow, San bassiano Ospedale, Bassano del Grappa, Italia), κάτω από τη διεύθυνση του Pr. Guglielmo Breda, του πρώτου που πραγματοποίησε λαπαροσκοπική νεφρεκτομή στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια, από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τον Αύγουστο του 2011, συνέχισε τη μετεκπαίδευσή του στη Λαπαροσκοπική Ουρολογία και Ενδοουρολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο (Clinical Fellow in Laparoscopy and Endourology, Urology Department, Freeman Hospital, Newcastle upon Tyne, United Kingdom), στη μεγαλύτερη Ουρολογική Κλινική της Μ. Βρετανίας.

Από το Σεπτέμβριο του 2011 επιστρέφει στην Ουρολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών όπου κατέχει τη θέση του Αν. Διευθυντή. ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.

Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια του εσωτερικού και του εξωτερικού, με πλήθος ανακοινώσεων. Είναι κριτής (reviewer) και editorial member σε διεθνή ουρολογικά περιοδικά και έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε πολλά απ’ αυτά.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Χρύσα Δουκιατζάκη και έχει δύο παιδιά.